Artvin Haber
HV
28 MART Perşembe 14:39

ABD Kılıçdaroğlu'na İnanmadı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolarlık yabancı yatırım vaadi için ABD merkezli Al Monitor internet sitesi, "Kılıçdaroğlu, yabancı yatırım konusunda gerçekçi değil.” ifadelerini kullandı.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 01-05-2023 21:54
ABD Kılıçdaroğlu'na İnanmadı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve gelmesi halinde Türkiye'ye 300 milyar dolar 'temiz para' getirme vaadinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun vaadi için ABD merkezli Al Monitor internet sitesi, "Kılıçdaroğlu, yabancı yatırım konusunda gerçekçi değil." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, ilk 100 gün vaatleri arasında doğrudan gelir desteği ve sosyal yardım paketleri gibi vaatlerin yer aldığı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN EKONOMİK VAATLERİ

Ayrıca öğrencilere ücretsiz yemek verme, emeklilere 15 bin lira ikramiye ödeme, çiftçilerin ve küçük esnafın vergi yükünü azaltma ve tarım sektöründe çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini karşılamayı da Kılıçdaroğlu'nun taahhüt ettiği anımsatılarak şöyle denildi:

“Muhalefet lideri bir başka büyük taahhüdünde, yabancı yatırımcıların güvenini geri kazanacağını ve Türkiye'ye 300 milyar dolara kadar yabancı sermaye akışı getireceğini umuyor.”

‘GERÇEKÇİ GÖRÜNMÜYOR’

Hükümet yetkililerinin ise son 20 yıldaki toplam yabancı yatırımın yalnızca 250 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, Kılıçdaroğlu'nun sözünü eleştirdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolarlık yatırım vaadinin gerçekçi görünmediği ifade edildi.

AdminAdmin

YORUMLAR