Artvin Haber
HV
19 MART Salı 09:41

AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor

AK Parti yönetimi 2023 seçimleri için milletvekili adayları konusunda yapılan hazırlıklara hız verdi. Bu kapsamda, AK Parti yönetimi il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-12-2022 20:39   Güncelleme : 01-12-2022 20:39
AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor

Türkiye gazetesinin iddiasına göre, AK Parti yönetimi, bir süredir Türkiye genelinde milletvekili adaylığı konusunda yeni yüzlerle ilgili kamuoyu yoklaması yapıyor. İllerdeki kanaat önderleri, STK’lar ve teşkilatlar nezdinde hem mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri soruluyor, hem de 2023 seçimlerinde aday olarak görmek istedikleri yeni isimler konusundaki fikirleri alınıyor. AK Parti teşkilat yönetimlerinden çok sayıda ismin milletvekili adayı olmak istediği belirtiliyor. AK Parti yönetimi öncelikle il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A RAPOR SUNULDU

Edinilen bilgilere göre; 50 civarında il başkanı milletvekili adayı olmak istediğini bildirdi. AK Parti yönetimi aday olmak isteyenlerin ‘Genel Merkez’in bilgisi olmadan görevlerinden istifa etmemelerini’ istedi. Aralık sonuna kadar seçimlerde aday olmak isteyen il başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtiliyor. Böylece seçim kampanyası sırasında teşkilatlarda bir boşluk oluşmaması için, resmî seçim takviminden önce il başkanlıklarına atamalar yapılmış olacak. AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda hazırlanan bir rapor da sundu.

AK Parti’de bir yandan da 3 dönem kuralının işletilip işletilmemesi tartışması yapılıyor. Parti yönetiminin, Cumhurbaşkanı’na milletvekili listeleri hazırlanırken, daha önce kısa süreli olduğu için istisna tutulan 25’inci dönemin de 3 dönem hesabında dikkate alınmasını tavsiye ettiği belirtildi. Erdoğan’ın bu konuda henüz fikrini açıklamadığı söylenirken, AK Parti genel merkez yönetimi, 3 dönem kuralının uygulanmasını yüksek ihtimal olarak değerlendiriyor.

AK Parti’de 90-100 civarında milletvekili 3’üncü dönemini doldurmuş durumda. 25’inci dönem hesaba katılırsa, 5 dönem üst üste milletvekilliği yapan isimler de bulunuyor.

 

AdminAdmin

YORUMLAR