Artvin Haber
HV
19 MART Salı 06:46

BAŞKAN YAZICI, “DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇİN SOSYAL MEDYA KOÇBAŞI GİBİ KULLANILIYOR”

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 17:52   Güncelleme : 02-12-2022 17:52
BAŞKAN YAZICI, “DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇİN SOSYAL MEDYA KOÇBAŞI GİBİ KULLANILIYOR”

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk ile oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi şair, yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına başladı. Kitap fuarı kapsamında alanında uzman kişiler, sevenleri ile söyleşi programlarında bir araya geliyorlar. Bu kapsamda Zafer Şahin sevenleri ile buluştu. Zafer Şahin’e Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da eşlik etti. Zafer Şahin, 5’inci kol faaliyetinin önemine dikkat çekerek,” Bu kadar kıymetli bir mülkün sahibi olan bu ülkede kendi ulusal ve milli çıkarlarını önceleyen bir siyasi yapının iktidarda olması istenmiyor. Tarihin bu döneminde biz güçlü bir orduya, güçlü bir siyasi liderliğe ve istikrara sahip olmasaydık, inanın bizi bekleyen son aşağıdaki komşularımızdan farklı olmayacaktı Irak ve Suriye’yi üçe bölen üst akılın, Türkiye ile ilgili planı emin olun bundan farksızdır” ifadelerini kullandı.

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk İle Oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi kapılarını kitapseverlere açtı. Yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarda 500’e yakın imza günü ile yazar-okuyucu buluşması gerçekleştiriliyor. Fuar kapsamında ayrıca 50’ye yakın söyleşi programı düzenleniyor. Bu kapsamda Zafer Şahin sevenleri ile birlikte buluştu. Zafer Şahin’e Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da eşlik etti. Yaklaşık 1 saat süren programda özellikle gençler, Zafer Şahin’e ve Dr. Şadi Yazıcı’ya merak ettikleri soruları sordular.

“DÜNYANIN EN KIYMETLİ MÜLKÜ ÜZERİNDE OTURUYORUZ”

Gazeteci Zafer Şahin,” 5’inci kol faaliyetini hiç duydunuz mu? 5’inci kol faaliyeti şu; tarihten bir örnek vererek anlatayım. Yunanların bir hediye gibi yolladığı Truva atı, tarihin bilinen ilk 5’inci kol faaliyetidir. Bir hediye veriyormuş gibi yapıp, büyük surlarla korunan bir kaleye içerisinde askerlerin olduğu bir Truva atını soktular. Sonra o atın içerisinden çıkan askerler şehri zapt etti. Size çok iyiymiş gibi, o ülkenin insanları ya da sizler gibi gençlerin menfaatineymiş gibi gösterilen bazı şeyler, orta ve uzun vadede, toplum olarak aleyhinize dönebiliyor. Bu kadar kritik bir meseledir bu 5’inci kol. Dikkatli olmamız lazım. Dünyanın en kıymetli mülkü üzerinde oturuyoruz” dedi.  

“BÜTÜN DÜNYADA GÜÇ DENGESİNİN DEĞİŞTİĞİNDEN BAHSEDİYORLAR”

Zafer Şahin,” Bütün dünyada güç dengesinin değiştiğinden bahsediyorlar. ABD Başkanı 2 ay önce bir açıklama yaptı, kimse ona dikkat etmedi. Dedi ki;’ Her üç dört nesilde olan bir şey oluyor. Yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Biz bu düzene de liderlik etmek istiyoruz’ Dediği şey şu tam olarak, dünyada güç merkezi değişiyor. Güç merkezi batıdan, doğuya doğru kayıyor. Biz tam merkez ülke konumundayız. Her şey burada oluyor. Haritaya bakın, yukarıda dünyanın en büyük enerji ve tarım ürünlerinin ihracatını gerçekleştiren iki ülke savaşa tutuştu. Hemen aşağısında biz varız. Aşağıya bakıyorsunuz, iki tane komşumuz, Suriye ve Irak, son 20 yılda fiilen üçe bölündü. Burada bir durup düşüneceğiz. Göç meselesi hepimizi etkiliyor. Olumsuz etkileniyoruz. Dünyada şu anda 70 milyon insan doğduğu topraklardan batıya doğru gitmeye çalışıyor. Geçiş güzergâhlarında Türkiye var. Hem artı, hem de dezavantaj” dedi.

“IRAK VE SURİYE’Yİ ÜÇE BÖLEN ÜST AKILIN, TÜRKİYE İLE İLGİLİ PLANI BUNDAN FARKSIZDIR”

Zafer Şahin,” Geçiş yolları da buradan geçiyor, enerji yolları da buradan geçiyor. Yeni dünyaya hükmetmeye çalışan güçlerin gözlerinin üzerinde olduğu bir coğrafya. Öyle bir ülkeyiz ki iki saatte Afrika’ya gidiyorsun, iki saatte Avrupa’ya ulaşıyorsun. Bu kadar kıymetli bir mülkün sahibi olan bu ülkede kendi ulusal ve milli çıkarlarını önceleyen bir siyasi yapının iktidarda olması istenmiyor. Tarihin bu döneminde biz, güçlü bir orduya, güçlü bir siyasi liderliğe ve istikrara sahip olmasaydık, inanın bizi bekleyen son aşağıdaki komşularımızdan farklı olmayacaktı. Türkiye’de bazı şeyler kolay halledildiği için meselelerin tehlikeli boyutu çok anlaşılmıyor. Irak ve Suriye’yi üçe bölen üst akılın, Türkiye ile ilgili planı emin olun bundan farksızdır. Dolayısıyla toplumları buna hazırlamak için ne yapıyorlar, sosyal medyayı koçbaşı gibi kullanıyorlar” dedi.

“DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇİN SOSYAL MEDYA KOÇBAŞI GİBİ KULLANILIYOR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Başarı ancak sözlükte çalışmaktan önce gelir. Çalışmadan bir şeyi başarmak mümkün değil. Değişim ve dönüşüm için sosyal medya koçbaşı gibi kullanılıyor. Böyle bir gücü, böylesine bir etkiyi koçbaşı gibi kullanan dünyada egemen güçler varsa, sosyal medya yasasında nasıl uzlaşacaksınız. Çünkü uzlaşmak istenmiyor. Sonuna kadar özgürlük gibi bir dünya yok. Birçok ülkede önlemler alındı. Uzlaşıdan kasıt dünyada ortalama değerlerle gelmeli. Aman ne olursa olsun, ben her şeyi yazmakta özgür olmalıyım diyen de var. Birisinin hakkında konuştuğunuz da ben biliyorum hayatı kayıyor.  Kendini izah etmesi bir yılı buluyor. Ama iş işten geçmiş oluyor. Bütün hayatını mahvedebiliyorlar” dedi. 

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR