Artvin Haber
HV
29 MART Cuma 02:02

Besteci Piyanist Burçe Karaca Serebral Palsili (Beyin Felci) çocuklar Sahneye Çıkıyor

Besteci Piyanist Burçe Karaca Serebral Palsili (Beyin Felci) çocukların yararı için 3 Aralık Cumartesi günü Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı’nda sahneye çıkıyor. Buradan elde edilen bağış Serçev Derneği’ne gidecek. Dernek elde edilen gelir ile SP'li çocukların uygun cihaza ulaşma sorununu çözmeyi hedefliyor.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 23-11-2022 18:00   Güncelleme : 23-11-2022 18:00
Besteci Piyanist Burçe Karaca Serebral Palsili (Beyin Felci) çocuklar Sahneye Çıkıyor

Besteci ve piyanist Burçe Karaca, Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı ile düzenleyeceği yeni konseriyle engelleri aşmanın iyileştirici gücünü yaymaya devam ediyor. Kültürel ve maddi desteklerle çok yönlü olarak insana, hayvana ve doğaya dokunan eşitsizliklerin azalması farkındalıkların çoğalması amacıyla kurulan Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı’nda düzenlediği gecede, Karaca’ya Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Soprano Mehlika Bilgin ve Serçev Öğrenci Korosu eşlik edecek. Buradan elde edilen bağış Serçev Derneği’ne gidecek. Dernek elde edilen gelir ile SP'li çocukların uygun cihaza ulaşma sorununu çözmeyi hedefliyor.

3 Aralık Cumartesi günü, saat 20:00’de Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı’nda gerçekleşecek, sanata ve topluma olan borcumuzun iyilik hareketiyle taçlandırıldığı Engel Tanımayan Konsere katılım için Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı’na belirtilen miktarda bağış yapmak yeterli. Karaca, “ Böyle güzel ve önemli bir gecede yer almak benim için çok onurlu. Birçok yardım konseri düzenliyoruz. Müzik birleştirici bir güçtür benim de insanlara faydam olması beni çok mutlu ediyor. Daha önümüzde birçok konser var. Faydalı bir yol alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Burçe Karaca

Burçe Karaca 1989 yılında Ankara'da dogdu. Müzik hayatına, ailesinin yönlendirmeleri sonucu beş yaşında piyano dersleri ile başlayan Karaca, lisede Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi flüt bölümünden mezun oldu. Daha sonra Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Teorisi ve Kompozisyon bölümünü birincilikle ve tam bursla kazandı. Takip eden sene, ikinci dal okumak üzere girdigi piyano bölumü sınavında da başarı göstererek bu bölümde de okumaya hak kazandı. Üniversite eğitimini iki bölümden de birincilikle mezun olarak tamamladı. Klasik piyano repertuvarını çok severek çalışmakla beraber, 3 Aralık 2020 tarihinde 6 parçadan oluşan "Moving Along the Blanks" adlı ilk albümünü yayinladi. Sinematik / neoklasik ve minimalist tarzda yazılmış bu eserlerin nota kitabı, Notacini Yayınları aracılığı ile Temmuz ayında dinleyiciler ile bulustu. Sanatçı, ikinci albüm çalışmasında solo piyanonun dışına çıkarak yaylı enstrümanları da dahil etti. Ada Müzik etiketiyle yayınlanacak olan albüm tüm dijital platformlardan kısa bir süre içinde erişilebilir olacak.

AdminAdmin

YORUMLAR