Artvin Haber
HV
28 MART Perşembe 11:48

MİNİKLER ‘TEKNOLOJİK TAYFA’ İLE EĞLENDİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 05:24   Güncelleme : 27-09-2022 05:24
MİNİKLER ‘TEKNOLOJİK TAYFA’ İLE EĞLENDİ

Rafadan Tayfa İstanbul'da

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Esenler Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Teknolojik Tayfa” gösterisi miniklerin neşesine neşe kattı. Esenler Dörtyol Meydanı’nda yüzlerce çocuğu bir araya getiren gösteri, ücretsiz olarak düzenlendi. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla çocukları milli ve özgün teknolojiye teşvik etmek için hazırlanan gösteri, üç seans halinde izleyiciyle buluştu. Minikler Rafadan Tayfa çizgi filminde yer alan Sevim, Hale, Akın, Kamil ve Hayri karakterlerinin maskotlarını izleyerek hem eğlendi hem de öğrendi. Meydanı tıklım tıklım dolduran çocuklar, aileleriyle birlikte hafta sonunu en güzel şekilde değerlendirdi.

Astronomi, uzay, yapay zeka, otonom araçlar ve robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretimin önemi vurgulandığı gösteriyi izleyen İpek Çalışkan, “Gösteriyi ablamla izlemeye geldim. Çok keyif aldık. Güzel bir gösteriydi. Keyif almanın ötesinde çok faydalı buldum gösteriyi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gösteriyi arkadaşlarıyla birlikte izlemeye geldiğini ifade eden Semih Şimşek ise şunları kaydetti:

“Bu gösterimin buraya gelmesini dört gözle bekliyordum. Gerçekten çok eğlendik. Seanslar şeklinde oldu gösterimler. Sıkılmadan izledik. Emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Teknolojik Tayfa, Milli Teknoloji Hamlesi hedefine uygun olarak çocukların algı düzeyine göre tasarlandı. Otonom araçlar, astronomi, uzay, yapay zeka, robotik kodlama gibi başlıklarda yerli ve milli üretimin öneminin vurgulandığı gösteride, geçmişin birikiminin geleceğe aktarılması felsefesi işleniyor.

Teknolojik Tayfa, Türkiye turu kapsamında 2 ekip halinde 22 şehirde toplam 66 gösteri yaptı. 46 personelin görev yaptığı Teknolojik Tayfa ekibinde Rafadan Tayfa karakterlerini canlandıran 7 oyuncu bulunuyor. Oyunda, Sevim, Hale, Akın, Kamil, Mert, Hayri ve Hayrimatör karakterleri yer alıyor.

Esenler Belediyesi çocuklara özel diğer kültür sanat etkinliklerini takip etmek için tıklayınız. 

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR