Artvin Haber
HV
19 MART Salı 13:52

ŞENER: MİLLETİMİZE EN ÇOK 15 TEMMUZ’DA GÜVENDİM

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 13:57   Güncelleme : 02-12-2022 13:57
ŞENER: MİLLETİMİZE EN ÇOK 15 TEMMUZ’DA GÜVENDİM

Düşünce Ekseni Nedim Şener

Esenler Belediyesi, Evliya Çelebi Kültür Sanat sezonu kapsamında gündeme dair son gelişmelerin ele alındığı “Düşünce Ekseni” adlı programa ev sahipliği yapıyor. Başak Şengül’ün moderatörlüğünde her ay meraklılarıyla buluşan programın bu ayki konuğu Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Şener, Türkiye’nin içinden geçtiği süreci değerlendirirken katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Şener, “Türkiye’de her seçim önemlidir derler ama şu an çok önemli bir sürece doğru gidiyoruz. Bize en başta coğrafya derslerinde öğretilen şey, Türkiye’nin konumudur. Yani bu coğrafya medeniyetlerin elden ele geçtiği bir coğrafyadır. Doğu ve batı arasındaki bir geçiş güzergâhından bahsediyoruz. Jeopolitik öneminin çok önemli olduğu bir bölgeden bahsediyoruz ve biz bin yıldan beri burayı yurt edinmişiz. Bu bin yıllarca sürecek bir mücadele. Bu coğrafyada Türk olarak doğmanın hepimize yüklediği şey bir nöbetçi olmak. Atalarımızdan aldığımızın gelecek kuşaklara aktarma nöbeti bu. Anneler çocuklarını askere gönderirken ne için gönderdiğini bilirler. Nöbetçi ne yapar? Kendine emanet edileni sonrakine devreder” ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşı’nı imparatorluklar döneminin bitişi ve paylaşım savaşının yarım kaldığı bir süreç olarak değerlendiren Nedim Şener, “İkinci Dünya Savaşı o paylaşım savaşının net olarak ortaya çıktığı bir dönem oldu. Aslında biz şu anda 3. paylaşım dönemini yaşıyoruz. Emperyalist ülkelerin dünyayı yönetme arzusu var. Bugün dünyada tekrar doğu bloğu yıkılıp kapitalist sisteme geçilince dünyada birlikler başladı. Yeni bir duvar örüldü. Mesala Avrupa Birliği diye bir duvar örüldü, dünyanın doğusuna. Avrupa Birliği’nin zihni ve fiziki olarak dağılma noktasına gelmesi, dünyada hiçbir öneminin olmamasının bir nedeni var: ABD’nin çıkarları. ABD kendi kurumsal yapısıyla, konseyiyle, birliğiyle, içindeki tüm yapısıyla kendi refahını önceliyor ve gitgide bağımsızlaşıyor” dedi.

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çin, Rusya, ABD gibi ülkeler dünya ticaretini bölüşüm savaşı veriyorlar. Türkiye’yi yönetmek istiyorlar ve bu yüzden Türkiye’yi NATO üyesi yaptılar. Türkiye’yi tamamen kimliksizleştirmek, etki alanına almak ve yok etmek istiyorlar. Birtakım etnik gruplara da devletleşme süreci yaşatmak istediler ama bunun böyle olamayacağını gördüler. Erbakan hoca aslında yıllar önce tüm bunları anlatmış. Peki, Türkiye burada nasıl bir yol izliyor? ‘15 Temmuz’dan itibaren ben dostumu, düşmanımı gördüm. Kendi insanım, kendi ekonomim var’ demeye başladı. Biden 2019’da ‘Bu sefer darbeyle değil, muhalefetle’ dedi. Üzülerek söylüyorum bir ülkenin muhalefeti, emperyalist Biden’in ağzına düşmemeli. Ben bunu yerel seçimlerde CHP için de söyledim. ‘Biriniz çıkıp HDP’ye cevap versin’ dedim. Bu milletin bir feraseti, bir irfanı var. Ben bu millete en çok 15 Temmuz gecesi güvendim. ‘İşte bu!’ dedim. Bunlar Kurtuluş Savaşı’nı kazananların torunları. Çünkü atalarının genlerin almışlar.”

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR