Artvin Haber
HV
19 MART Salı 08:33

Tuzla’nın Engelleri Aşan Merkezi, Aile Sıcaklığında Açıldı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yıl boyunc

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 17:53   Güncelleme : 02-12-2022 17:53
Tuzla’nın Engelleri Aşan Merkezi, Aile Sıcaklığında Açıldı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yıl boyunca takipleri özel olarak yapılan dezavantajlı vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Haftanın 5 günü 8 farklı branşta eğitimlerin verileceği Engelsiz Yaşam Merkezi açılışına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, özel vatandaşlar ve aileleri ile yakından ilgilendi. Başkan Yazıcı’nın röportaj verdiği sırada, özel çocukların Başkan Yazıcı’ya sarılma anları ise renkli görüntüler oluşturdu. Ayrıca yıl boyunca çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar için düzenlenen toplu iş görüşmelerinin bir yenisi daha eklendi. Tuzla İŞKUR ve TUZKAM iş birliğinde düzenlenen ve 15 firmanın katıldığı toplu iş görüşmesinde, çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar, istedikleri pozisyonlar için insan kaynakları ile bire bir görüşme imkânı sağladı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, 5 bin kadın kent gönüllüsü ile Tuzla’da kapı kapı dolaşarak dezavantajlı vatandaşları belirliyor, yıl boyunca da yanların olarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda yıl boyunca takipleri yapılan özel vatandaşların eğitim alabilecekleri, spor yapabilecekleri ve sosyal hayata karışabilecekleri Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi açıldı. Bin metrekare alana kurulan merkezin açılışın törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri katıldı. Açılış töreni sırasında Başkan Yazıcı, dezavantajlı bir çocuk ile piyano çaldı. Ayrıca Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Korosu mini bir konser verdi. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdiler.

“ÇALIŞMAK İSTEYEN DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARİ İÇİN TOPLU İŞ GÖRÜŞMESİ”

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, düzenlediği toplu iş görüşmeleri ile istihdam oluşturmaya devam ediyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’ndan esinlenerek belirli periyotlar halinde düzenlenen ve birçok farklı firmanın aynı anda görüşme gerçekleştirdikleri toplu iş görüşmelerinin yanı sıra dezavantajlı vatandaşlar için de iş görüşmeleri düzenleniyor. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, dezavantajlı vatandaşlara özel toplu iş görüşmesi düzenledi. Tuzla İŞKUR ve TUZKAM iş birliğinde düzenlenen ve 15 firmanın katıldığı toplu iş görüşmesinde, çalışmak isteyen dezavantajlı vatandaşlar, istedikleri pozisyonlar için insan kaynakları ile bire bir görüşme imkânı sağladı. Başkan Yazıcı da dezavantajlı vatandaşları yalnız bırakmadı.  

“TUZLA’DA HEPİMİZİN MUTLULUĞUNU ARTIRMAK İÇİN BİRLİKTE VARIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü çok anlamlı bir açılış ile kutluyoruz. Burada bir Engelsiz Yaşam Merkezi açıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi aslında, engelli kavramına bizim bakış açımızı değiştiren, kendimizi de eğittiğimiz bir merkez olacak. Burada gönüllerimizdeki, vicdanlarımızdaki, toplumumuzdaki tüm bireylerin yüreğindeki engeli kaldırmaya yönelik bir eğitim olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada aynı anda 50 tane kardeşimiz çok rahatlıkla eğitim alabilecekler. Sanat, spor, el becerilerini geliştirme gibi 8 farklı branşta kendilerini daha iyi hissetmeleri için ailelerin mutlu olmaları için hep birlikte biz bir aileyiz dediğimiz Tuzla’da hepimizin mutluluğunu artırmak için hep birlikte varız. Bu merkezimiz de hayırlı olsun.” dedi.

” MUTLULUĞUMU KELİMELERLE İFADE ETMEKTE ZORLANIYORUM”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz,” Mutluluğumu kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum. En özel ve en kıymetli çocuklarımız için yapılan bir eserin açılışı için buradayız. Belediye başkanımıza yaptığı hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Tuzla’da yaşayan 7’den 77’ye herkesin hayatını kolaylaştıran, yaşam standardını yükselten, onların eksikleri ile ilgili proje üreten değerli belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz”0

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR