Artvin Haber
HV
19 MART Salı 08:33

Üstü açık turizm otobüsü Sakarya'yı keşfe çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi, turizmde bir ilki daha hayata geçirdi. Turistlerin şehrin cennet mekânlarını yerinde deneyimleyeceği çift katlı üstü açık gezi otobüsü hizmete başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-11-2022 20:36   Güncelleme : 04-11-2022 20:36
Üstü açık turizm otobüsü Sakarya'yı keşfe çıkıyor

Başkan Ekrem Yüce, "Sakarya'yı görmek mi istiyorsunuz, işte bu sizin aracınız. Misafirlerimize bu güzellikleri gösterebilmek için, harika bir deneyim olacak turlarımız başlıyor" dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında şehre değer katmak için her gün daha gayretli çalışmalar ortaya koyuyor. Şehrin tanıtımı için ilklere imza atan ve yepyeni projelerle kamuoyunun karşısına çıkan Büyükşehir, yine bir ilki hayata geçirdi. Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla bir süre önce satın alınan çift katlı üstü açık otobüs, hummalı bir çalışmanın sonunda Sakarya'nın turistik gezi otobüsü olarak hazırlandı.

 

 

"Sakarya bir başka"

 

İç ve dış dizaynı gezi turları için özel olarak hazırlanan Büyükşehir Turistik Gezi Otobüsü'nün dışı ise 'Bisiklet Şehri Sakarya' ve 'Sakarya Bir Başka' kaplamalarıyla süslendi. Sakarya'da ilk çift katlı turistik gezi otobüsü, açılış için meydana geldi. Sakarya Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara ve şehir protokolüne tanıtılan projenin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Açılış programına Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Ekrem Yüce, şehrin tanıtımı için bir fikirle başlayan projenin hikâyesini baştan sona anlattı. Yüce, projenin şehri tanımak isteyen öğrenci ve turistler için fırsat olduğunu ifade etti. Otobüsün yakında 16 ilçenin tamamı için hazırlanacak turistik gezi turlarına başlayacağı belirtildi.

 

"Hedefimiz Sakarya'yı dünya markası yapmak"

 

Şehrin tanıtımı için gündüz-gece demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Yüce, "Dört koldan şehrimizi dünya markası yapmak adına durmak bilmeden çalışıyoruz. Sakarya'yı görmek mi istiyorsunuz? İşte sizin aracınız. Mevlam bizlere çok güzel bir şehir vermiş. Bu topraklar birer cennet. Taşı, toprağı, suyu, havası muhteşem güzelliklere sahip. Sakarya’mız da bu güzelliklerin bir arada bulunduğu muazzam bir sergi adeta. Sahip olduğumuz coğrafi avantajlar, doğal güzellikler ve kültürel zenginliklerimizle dünyanın en önemli şehirlerinden birisiyiz" dedi.

 

Yüce, vatandaşların bu otobüsle şehrin her noktasını yeniden keşfedeceklerini ifade ederek, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin gayesi, bu güzellikleri korumak, insanlara aktarmak ve şehrimizi turizm anlamında markalaştırmaktır. Öğrencilerimize, şehrimizi ziyaret etmek amacıyla gelen turistlerimize ve tüm vatandaşlarımıza bu güzelliklerimizi gösterebilmek, tanıtabilmek amacıyla iki katlı otobüsümüzü aldık. Üst katı açık olan bu turizm otobüsümüzle şehrimizin her turistik noktasına ziyaretlerde bulunacağız. Konforlu bir yolculukla beraber şehrimizi yeniden keşfedeceğiz. Bu harika deneyim olacak. Turlarımız, en kısa sürede başlayacak. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

 

"Başka şehirlerde görmek hoş oluyordu"

 

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise hizmet için Başkan Yüce'ye teşekkür ederek, "Başka şehirlere gidince bu otobüsleri görmek hoş oluyordu. Şimdi Ekrem başkanımız sayesinde artık bizim de şehrimizde var. Sakarya'nın güzelliğinin gezdirilmesi noktasında bizlere büyük katkı sağlayacak. Bol bol misafirlerimizi gezdireceğiz. Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum" dedi. Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, "Burada yaşayan herkes o kadar çok şanslı ki. Rabbim her yere güzellikler bahşetti ama hepsinin toplamını Sakarya'ya verdi. Bu otobüsün Sakarya'da olması gerçekten çok önemli. İnşallah vatandaşlarımıza çok güzel hizmet edecek. Hem dışarıdan gelenlere hem de şehrimizde yaşayanlara hayırlı olsun" diye konuştu.

Törenin ardından otobüs, ilk turunu yaptı. Başkan Ekrem Yüce, protokolü davet ettiği otobüsle şehir turuna çıktı. Aracın üzeri açık bölümünden vatandaşları selamlayan Başkan Yüce, protokol üyeleriyle birlikte keyifli kısa bir tur yaptı. Otobüs ilk turunda vatandaşların oldukça ilgisini çekti.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR